ЦЕНТЪР ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ "БЛЕНДА"
  [BG]   EN  

ОБУЧЕНИЕ
ЕВРОПЕЙСКИ СТАЖ 2015
КУРС ПО КОЗМЕТИКА
КУРС ПО КОЗМЕТИКА базово ниво интензивен
КУРС ПО МАСАЖИ
КУРС ПО ГРИМ
Курс по МАНИКЮР И ПЕДИКЮР
Курс по Перманентен грим
ОПЕРАТОР НА КОМПЮТЪР
КУРС ЗА ОФИС МЕНИДЖЪР
КУРС ЗА ОФИС СЕКРЕТАР
КУРС ПО ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ
КУРС по Он-лайн разплащания
КУРС ПО ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН
КУРС ПО КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА
КУРС ПО ФОТОГРАФИЯ
СЪТРУДНИК В МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС
ГРАФИК
ЦЕНИ


Новини Езиков център "Бленда" Записване НАШИТЕ КУРСИСТИ СЕГА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ Фото Галерия За контакти

Новини / курсове към "Бизнес администрация"

24 Октомври 09, 16:38 / Автор: www.blenda.dir.bg
Курс по Психологическа структура на трудовата дейност
Този курс е част от програмата за придобиване на професионални компетенции за професия "Офис секретар", специалност "Административно обслужване"

 Психологическа структура на трудовата дейност

учебен курс към програмата за професия "Офис секретар"


Учебна програма 

1. Строеж на организацията.

Основни компоненти на организацията. Детерминанти и разновидности на организационната структура. Проектиране на организационната структура и принципи на организирането. Подходи и критерии за определяне на организационната ефективност.

2. Лидерство в организациите.

Теории за лидерството. Мениджърът като организационен лидер: лидери и лидерски стилове. Вземане на решение в организацията - модели. Групово вземане на решение

3. Власт и организация.

Властови модели на организацията. Власт и зависимост. Фактори на арганизационната политика. Поведенчески стратегии и тактики. Американски и японски модели на управление - сравнителен анализ.

4. Комуникативният процес в организациите.

Етапи на комуникативния процес. Формална и неформална комуникация. Психологически механизми и ефекти при комуникационното взаимодействие. Ефективната комуникация в организацията и управление на впечатлението. Съвременни проблеми на комуникацията в организациите.

5. Организационният конфликт.

Теории за конфликта. Фактори за възникване на конфликта и фази на конфликтния процес. Стилове и техники за разрешаване на конфликти. Посредничество и водене на преговори.

6. Мотивация за труд.

Подходи към изследване на мотивацията за труд. Теории за съдържанието на мотивите за труд (Хърцбърг, Алдерфер, МакКлилънд). Процесът на трудовата мотивация. Теория на Адамс за справедливостта. Теории за очакванията (Врум, Портър и Лоурър). Мотивация и поставяне на цели (Лок). Каузална атрибуция.

7. Ценности и нагласи към труда.

Теории и схващания за ценностите на личността. Ценности в труда. Индивидуализъм - колективизъм - същност и културни различия. Подходи за изследване на нагласите към труда. Включеност в трудовата дейност. Удовлетвореност от труда. Привързаност към организацията.

8. Стрес в трудовата дейност.

Теории и възгледи за стреса. Модели на професионалния стрес. Стресори в трудовата среда. Личностни детерминанти, прояви и последствия от стреса. Стратегии за справяне. Управление на стреса в трудовата среда. Бърнаут. Социалната подкрепа като буфер на стреса в работата.

9. Психическо въздействие във възпитателно-образователния процес.

Система на психическо въздействие и взаимодействие. Методи за психическо въздействие и възпитание. Убеждаване и внушение: самоубеждаване и самовнушение.

10. Психология на потребителското поведение.

Подходи при изучаване на потребителското поведение. Модели за вземане на решение за покупка. Мотивация, потребителски нагласи и стратегии за промяна на потребителското поведение. Социални детерминанти на потребителското поведение. Идентификационни модели.

11. Пазарна комуникация и потребителско поведение.

Канали на пазарна информация и информационно поведение на потребителите. Стратегии за справяне с когнитивния дисонанс на потребителите. Интеракцията ''купувач - продавач''. Вербално и невербално поведение в процеса на покупко-продажбата.


Продължителност на курса5 дни.
Обучението се провежда в дневна, вечерна, съботно-неделна и индивидуална форма.


► УДОСТОВЕРЯВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ НА КУРС ПО "ИКОНОМИКА"

След завършване на курса по "Икономика"  се полага изпит пред комисия, след което ще получите валидно държавно  Удостоверение за професионално обучение, което гарантира придобитите професионални компетенции и дава приоритет при кандидатстване за работа в страната и чужбина.


 
| начална страница | други курсове към професия "Офис секретар" | връзка с нас | курс за "Офис-секретар"| обратно горе |



 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител


0.1029