ЦЕНТЪР ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ "БЛЕНДА"
  [BG]   EN  

ОБУЧЕНИЕ
ЕВРОПЕЙСКИ СТАЖ 2015
КУРС ПО КОЗМЕТИКА
КУРС ПО КОЗМЕТИКА базово ниво интензивен
КУРС ПО МАСАЖИ
КУРС ПО ГРИМ
Курс по МАНИКЮР И ПЕДИКЮР
Курс по Перманентен грим
ОПЕРАТОР НА КОМПЮТЪР
КУРС ЗА ОФИС МЕНИДЖЪР
КУРС ЗА ОФИС СЕКРЕТАР
КУРС ПО ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ
КУРС по Он-лайн разплащания
КУРС ПО ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН
КУРС ПО КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА
КУРС ПО ФОТОГРАФИЯ
СЪТРУДНИК В МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС
ГРАФИК
ЦЕНИ


Новини Езиков център "Бленда" Записване НАШИТЕ КУРСИСТИ СЕГА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ Фото Галерия За контакти

Новини / НОВИ КУРСОВЕ

09 Януари 10, 17:06 / Автор: www.blenda.dir.bg
Курсове към програма Козметика - модул МАСАЖИ И СПА
Информация за провежданите от нас разширени курсове по МАСАЖИ и СПА процедури, видове, приложение, възможности за комбинации помежду им и др.
Курсове по МАСАЖИ :: обща информация за обучение по видовете масаж::

Традиционен ТАЙЛАНДСКИ МАСАЖ


лого тай масаж Тай Масаж е един от четирите основни метода на тайландската традиционна медицина. Той е базиран на работа върху 72 000 енергийни канала в човешкото тяло, като основният фокус при него е върху главните 10, наричани SEN SIB. Той се прилага чрез натиск с палци, длани, лакти, колене, ходила, както и чрез различни стречинг позиции.

В оригинал Тайландския масаж се изпълнява върху матрак на земята, но може да бъде прилаган и на масажна кушетка. Не се изплозва масажно олио, получаващия e напълно облечен, в подходящи леки и свободни дрехи.
При всяко начало се казва благодарствена мантра от масажиста в молитвена поза.
На запад често го наричат "йога за мързеливи". В умелите ръце на терапевта, тялото се движи през серия от разтягащи движения, съчетани с натиск от пръсти, длани, лакти, колене и ходила.

Правилната техника на изпълнение води до ползотворен лечебен ефект, едновременно за даващия и получаващия.

massages
Индийски масажи:: Индийският масаж е уникален по рода си, защото целта му е не само отстраняване на физическия дискомфорт, а и своеобразно "лекуване" на душата. След подобна процедура цялото ви тяло е отпочинало, а духът ви е успокоен. Заедно с премахването на напрежението от раменете, лицето, врата, се подобрява циркулацията на кръв и напрежението изчезва. Този вид масаж не причинява болка, целта му е пълна релаксация и действително приятно изживяване. За това е препоръчителна при най-различни ситуации, включително лека депресия, подтиснатост, намалява стреса...

АЮРВЕДА МАСАЖИ  Според индийските вярвания в пресечната точка между духа и материята действат трите доши - вата, пита, кафа.

АРОМАТОТЕРАПИЯ - използва се широко в хотелите, предлагащи СПА процедури. В нея се използват естествени етерични масла. Благотворното им въздействие върху човешкия организъм е известно още от древни времена.АРОМАТЕРАПИЯТА възвръща общото равновесие на организма,нормализира психическото състояние,регулира кръвообръщението,поддържа концентрацията,самочувствието и работоспособността.
Прилагана в съответствие с правилата и опита върху ,който е изградена,тя не може да навреди,а пътят на оздравяването е изключително приятен.Етеричните масла са силно ухаещии притежават уникална проникваемост през кожата,дихателните пътища и през устата,съчетана с антисептични,тонизиращи,психотерапефтични и други специфични свойства.
 

ШИРОДАРА 
    Аюрведа – Широдара

Toва е древен индийски масаж, чиято цел е възстановяване на енергията, събужда ума, а за тялото предизвиква истински пълен релакс. Нежна струя от топло и галещо масло постепенно се излива върху точно определена част от челото (в зоната на т.нар. трето око), предшествана от деликатен масаж на главата, тила и раменете. Този метод успокоява духа, намалява нивото
на стрес и доставя усещане за пълно спокойствие. Тази процедура много често предизвиква повишена умствена активност. Тази терапия е подходяща при безсъния, страх и напрежение, повлиява положително някои форми на депресия, възстановява и укрепва централната нервна система. Едновременно с Широдара се наслаждавате и на професионален масаж на дланите и стъпалата.

Аюрведа – Абхаянга

Древен индийски масаж на цялото тяло с подбрани затоплени масла. Масажът се фокусира върху успокояване на нервите, стимулиране на циркулацията и подобряване на лимфния поток. Този всеобхватен масаж елиминира токсините и вредните отпадъци от тялото и в същото време провокира снабдяването на клетките с хранителни вещества. По време на този масаж се използват дълбоки релаксиращи движения и се обръща изключително внимание на енергийни точки в нашето тяло. Осигурява проникването на маслата дълбоко в тъканите, елиминира токсините от тялото, укрепва и стяга тъканите, разхубавява кожата, подмладява, намалява стреса и напрежението, дарява ви с нова енергия и виталност.
Абхаянга е класическа Аюрведа терапия намалява вредното влияние от стреса, дълбоко релаксира, подобрява възприятието на всички сетива и облекчава чувството за тревога, безпокойство, страх и гняв. Подобрява концентрацията и качеството на съня, предпазва от смущения в нервната система. Прочиства токсините и засилва растежа на косата и яснотата на зрението. Методът се споменава в първия Аюрведа текст, написан преди 2000 години от лечителя Charaka.
        АЮРВЕДА КАТИВАСТИ  и УРОВАСТИ                   кативасти
Панчакарма Кативасти или Уровасти са много ефективни терапии за лечение на болки в областта на кръста, гърба, корема и др. Процедурата завършва със сауна, която помага да се изхвърлят отровите от тялото и накрая идва ред на душа. Защото според принципите на аюрведа най-важното е организмът да се освободи от токсините. Така индийският масаж лекува не само тялото, но и душата.
►  АЮРВЕДА масаж на главата
В традиционната Аюрведа на масажа на главата и скалпа, както и на масажите за лице се отделя специално внимание. Индийски Масаж на главата се извършва по конституция на клиента според индийската философия: вата, пита, кафа. Масажа се фокусира върху успокояване на нервите,стимулиране на циркулацията и подобряване на лимфния поток. Този всеобхватен масаж елиминира токсините и вредните отпадъци от тялото и в същото време провокира снабдяването на клетките с хранителни вещества.

ПОДАРЪК::  Обучение по "БАМБУКОВ МАСАЖ"

Тропически бамбу масаж – екзотичен масаж с различни видове естествени бамбукови стикчета и луксозни масла. Релаксира и отпуска мускулите,елиминира токсините, подобрява структурата на тъканите моделира фигурата,съживява сетивата. По време на масажа се използва специфична техникаи изключително нежно масло комбинация от различни растителни екстракти.

Факт: Бамбукът е един от най-важните фактори в източната философия за постигане н а духовен мир и спокойствие.

SPA Ритуал Магията на Индия

(Аюрведа Wellness )




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител


3.4806