ЦЕНТЪР ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ "БЛЕНДА"
  [BG]   EN  

ОБУЧЕНИЕ
ЕВРОПЕЙСКИ СТАЖ 2015
КУРС ПО КОЗМЕТИКА
КУРС ПО КОЗМЕТИКА базово ниво интензивен
КУРС ПО МАСАЖИ
КУРС ПО ГРИМ
Курс по МАНИКЮР И ПЕДИКЮР
Курс по Перманентен грим
ОПЕРАТОР НА КОМПЮТЪР
КУРС ЗА ОФИС МЕНИДЖЪР
КУРС ЗА ОФИС СЕКРЕТАР
КУРС ПО ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ
КУРС по Он-лайн разплащания
КУРС ПО ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН
КУРС ПО КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА
КУРС ПО ФОТОГРАФИЯ
СЪТРУДНИК В МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС
ГРАФИК
ЦЕНИ


Новини Езиков център "Бленда" Записване НАШИТЕ КУРСИСТИ СЕГА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ Фото Галерия За контакти

Новини / НОВИ КУРСОВЕ

10 Януари 10, 15:25 / Автор: www.blenda.dir.bg
Курс по китайски масаж и моксатерапия
Акупунктурата и моксата са важна комплексна част от китайската медицина. В началото те са били само един метод за лечение, а после постепенно се развиват до отделно направление в науката, което систематизира всички техники, използващи тези два похвата, както и закономерностите и теоретичната основа при клиничните случаи. (на схемата са показани някои от основните точки и меридиани)
Курсове по Масажи към учебна програма по "Козметика" - специалност Козметик


КИТАЙСКИ МАСАЖ

Китайският масаж се основава     китайски масаж

на теорията на китайската медицина и се извършва спрямо нейните основни принципи. При него не се приемат вътрешно лекарства, има много лек страничен ефект, има много добър ефект при лечението на много болести и един сравнително лесен за прилагане лечебен метод. Сферата му на прилагане е сравнително широка, но най-вече се прилага при заболявания на гръбнака, остри заболявания и наранявания на кръста и мускулите, проблеми с прешлените, със ставите и др.

Ефект на масажа

Първо, регулиране на функциите на вътрешните органи. Китайската медицина приема промените поради болестта за нарушаване на нормалното функциониране на вътрешните органи. Масажът използва техники с ръка за да възстанови равновесието във функционирането на даден орган и така съответно се постига лечебен и поддържащ здравето ефект.

Заболявания, които се подобряват от традиционния
КИТАЙСКИ МАСАЖ и МОКСАТЕРАПИЯ:


Невроза; Главоболие; Мениеров синдром; Хемипареза,причинена от мозъчен инсулт (не по-късно от 3 месеца след получаването му); Функционални нарушения в сърдечната дейност; Възстановяване след инфаркт; Бронхит; Остър и хроничен гастрит; Язва на стомаха и дванадесетопръстника; Остър и хроничен колит (болки в корема, разстройство); Остро възпаление на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища (без камъни); Остро възпаление на жлъчката (без камъни); Невралгични болки в раменете и ръцете; Болки при ишиас; Болки при междуребрена невралгия; Болки в гръбначните прешлени (шийни, гръдни или лумбални); Болки в ставите (рамене, лакти, китки, глезени, пръсти на ръцете и краката, колене); Вода в колянната става; Киста в сухожилните влагалища; Остро и хронично възпаление на носа; Хемороиди; Възпаление на яйчниците, тръбите, матката, влагалището, болезнена менструация; Следродови неразположения при жените (главоболие, болки в кръста, краката, раменете, ставите, обилно кървене и изпотяване); Климактеричен синдром при жените (раздразнителност, световъртеж, сърцебиене, задъхване, стягане в гърдите, слабост в ръцете и краката, загуба на апетит); Хронична диспепсия при децата (болки в корема, прекомерен апетит или загуба на апетит, гадене и повръщане, разстройство, намалено тегло, жълт цвят на лицето); Възпаление на сливиците при децата; Възпаление на горните дихателни пътища и пневмония при децата; Всички видове циреи и пъпки при децата и рани, които трудно зарастват; Намаляване на наднорменото тегло.

Забележка: Китайският масаж и процедурите с мокса не заместват традиционната медицина!


Китайски Масаж & Акупунктура


Акупунктурата е древен китайски метод за подобряване на здравето и красотата, като поставите една или няколко игли за определено време в дадена точка от тялото. В съчетание с Моксатерапия ефектът от процедурите е изключително лечебен и няма никакви странични ефекти, защото се използват само натурални билки от природата.

Теоретичните основи на традиционна китайска медицина

  Традиционна китайска медицина се основава главно на следните три теории:

  1. Ин и Ян
Ин и Ян  Тази теория твърди, че всичко в света се състои от две основни сили, Ин и Ян. . Тези две сили, които не само противопоставят, но и се допълват взаимно.. Ин и Ян съществуват вътре и извън всяка тъкан и структурата на човешкото тяло.  Когато е налице баланс между двете, не е болест; Ако балансът е нарушен, болестта е сигурен да следват.

2.  В материалния свят е основно се състои от пет елемента, метал, дърво, вода, огън и земя. Тези пет елемента промени постоянно се движат и да насърчава и ограничават взаимно.  Човешкото тяло е част от физическия свят и черния дроб, сърцето, далака, белите дробове и бъбреците съответстват на петте елемента във вселената.  Черният дроб, например, се счита за качеството на дърво, което може лесно да бъде осветена от пожари.  По този начин, човек с черен дроб разстройство става ядосан лесно.

3.  Дзин и Луо
Дзин и Луо, традиционната китайска медицина  Тази теория приема, че вътрешните органи са свързани с канали, чрез които кръвта и "ци" (жизнената енергия) циркулират. Основните канали, които работят надлъжно, се наричат "дзин", докато на клонове, които работят  Блокирането на кръв и "чи" или в "дзин" или "Луо" има сериозни последици върху здравето на човека. Основната стъпка в втвърдяване заболявания е да изчистите блокиране да се осигури свободното движение на кръвта и "чи".

Водена от тези три основни теории, лекари на традиционната китайска медицина подчертая, лечение на цялото тяло, която е насочена към адаптирането му равновесие.

  Диагноза в традиционната китайска медицина

  Диагнозата се прави от един или комбинация от четири основни методи: наблюдение, преслушване, питане и пулса напипване.Спазвайки добре е да се инспектира жизненост на пациента, тен, физическото състояние и поведение, секреция, поява на езика и др аускултация е да се прецени патологични промени, като слушате гласа на пациента, стонове, дишане и кашлица.

  Пулс напипване, считани за най-важната от четирите, е важно условие за откриване на вътрешности, както и качеството, силата и ритъма на пулса на пациента.А практикуващ използва ръката си да се докоснат или натиснете части на тялото на пациента.Отлична лекар може да различава повече от 30 вида пулс и да диагностицират заболяването.  Познаването на анатомията и физиологията, е необходимо в импулс напипване.

  Първото разглеждане в импулс напипване е връзката между сърцето, кръвта и кръвоносните съдове.  Пулса, според Правило Жълтият император на вътрешни болести, огледала за състоянието на кръвта и функцията на сърцето.  Пулса и сърцето са съвместно свързани.  На импулса е в крак със сърдечен пулс и спира, когато сърцето умира.

  Второто съображение е връзката между дишането курс и пулсовата честота.А преминаване през Canon Жълтият император на държави Вътрешни болести, че две пулс бие се усещат, когато човек вдишва и още две следват, когато един exhales - когато са взети 18 вдишвания в минута, там са 72 pulsations.

  Древни китайски практикуващи лекари са били в състояние чрез напипване импулс да се каже дали заболяването е''''студена или топла''''в природата и дали на пациента "чи" расте или намалява.



Вендузи и вакуум масаж

В основата на действието на вендузния масаж лежи рефлекторния метод, основан на възникването на хиперемия, дразнене на кожните рецептори от създадения във вендузата вакуум. Под влияние на вендузния масаж се подобрява периферната циркулация на кръвта, лимфата, между тъканната течност. Отстранява се появяването на застой, усилва се обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци на тялото. Кожата става еластична, повишава се съпротивлението й към температурни и механични фактори, подобрява се съкратителната функция на мускулите, повишават се техния тонус и еластичност.

Ефекти от масажа: Лечебният ефект на физиотерапевтичната процедура “вендузи” се осъществява благодарение на вакуума предизвикващ прилив на кръв и лимфа към кожата от дълбоко разположените тъкани , които оказват рефлекторно въздействие на кръвоносните съдове на вътрешните органи. Освен това в областта на въздействие се образуват биологично активни вещества стимулиращи обменните и възстановителните процеси.

РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ и Зонотерапия

РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯрефлексотерапия карта

 

    Тя се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в тялото са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата и ръцете.
     Установено е, че ходилата реагират по-добре на натиск, отколкото ръцете, и са основна област, подлежаща на терапия. Релаксациятя е основният ефект от рефлексотерапията. Но спадането на напрежението също така подобрява кръвоснабдяването, осигурява безпрепятствено функциониране на нервната система и възстановява хармонията на всички телесни функции.

Зонотерапията
се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в тялото са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата и ръцете. Чрез масаж на тези точки се намалява напрежението в целия организъм.


АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

Масажът е добре изпитано средство за отстраняване на целулита. Той включва мануална и вакумтерапия на проблемните зони с антицелулитни кремове, чиито съставки атакуват увредената тъкан, помагат за разбиването на уголемените клетки и освобождават мазнините.
Антицелулитната терапия ще моделира и изглади релефа на проблемните участъци. Поради изключителната проникваща способност на активните съставки на антицелулитните продукти се подобрява лимфния дренаж и се ускорява отделянето на вода и токсини.

целулит



МАСАЖЪТ   С  ПЧЕЛЕН  МЕД е древен способ за прочистване на човешкия организъм. Чрез него на тъканите се въздейства в дълбочина, като от тях през порите на кожата се извличат натрупваните с години отпадъчни вещества. Приложен единствено на гърба, меденият масаж влияе силно тонизиращо и имуноукрепващо, като възстановява естествената способност на тялото да се самоосвобождава от отровите. Той е особено полезен при множество типични за цивилизацията болести, причината за които е натрупването на токсини. Такива например са болестите, засягащи сърдечно-съдовата, нервната, имунната, половата система, опорно-двигателния апарат, стомашно-чревния тракт, дихателните пътища, кожата и др. Има ефект при  алергия, депресия, безсъние, анорексия, язва, мигрена, ревматизъм, анемия, проблемна кожа, открити рани, изгаряния и др. Лечебната сила на меда е известна още отпреди 4000 години. Той съдържа витамини, минерали, микроелементи и ензими,  които при храносмилането губят част от своите качества, но се усвояват напълно при директното втриване. Не се прилага при алергии към мед.





Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител


2.9811